Wat zeggen de kaarten jou?

joker-7995791Dit jaar gingen we met het vliegtuig op vakantie. Dit betekent dat je een beperkte hoeveelheid bagage kan meenemen. Bij onze vakantiebestemming was geen tv en we wilden ook geen vermaak met spelletjes op tablets en telefoon. En welke spelletjes neem je dan mee? Bij ons ging alleen een pakje speelkaarten mee. We hebben deze vakantie dan ook heel veel ouderwets gepest. Maar waar komt dit kaartspel eigenlijk vandaan?


Het spelen met kaarten werd al heel lang geleden gedaan. Aangenomen wordt, dat vrij snel na de uitvinding van papier in 105 na Christus, de speelkaarten zijn ontstaan. In Europa werd voor het eerst papier gefabriceerd in 1144 in Spanje. De oudste sporen van het kaartspel in Europa dateren dan ook pas uit de periode 1370-1400. (bron: wikipedia). Al best oud dus.


Wat is tarot?
Ook het Tarot is waarschijnlijk oorspronkelijk een kaartspel geweest. Het tarot bestaat uit 78 kaarten. Waar het tarot ontstaan is, is niet bekend. Het eerste bewijsstuk van het bestaan van de tarot is een verbod op het gebruik ervan in 1367, in Zwitserland. De oudst bekende tarotkaarten in Europa zijn gemaakt tussen 1430 en 1450 in in het noorden van Italië. Waarschijnlijk werden de eerste tarotkaarten gebruikt om er een spel mee te spelen.
Een tarotspel bestaat uit 78 kaarten: 22 grote arcana kaarten en 56 kleine arcana kaarten.


De grote arcana kaarten is een verzameling troefkaarten. De plaatjes op deze kaarten symboliseren de weg die de mens bewandelt en alle kansen en tegenslagen die hij daarop tegenkomt. De kleine arcana kaarten lijken veel op een gewoon kaartspel. Deze zijn genummerd van 1 t/m 10 en hebben naast een ridder (boer), koningin (vrouw) en koning (heer) ook nog een page of schildknaap. De moderne speelkaarten hebben de symbolen harten, ruiten, schoppen en klaver. Het tarotspel heeft respectievelijk bekers (of kelken), munten (of pentakels), zwaarden en staven (of stokken). Waarschijnlijk zijn de speelkaarten, die wij gebruiken om te pesten, afgeleid van het tarrotspel.Wat kun je met tarotkaarten? 
Het leggen van tarotkaarten kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten inzicht te krijgen in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Eigenlijk net zo als numerologie (zie blog over numerologie), waarbij de cijfers symbool staan voor een inzicht. Je kunt de tarot bijvoorbeeld gebruiken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met liefde, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn relatie verbeteren? Wat kan ik nog meer doen voor een succesvolle carrière? Waar sta ik in mijn ontwikkeling? Waardoor ontstaan de problemen met mijn zoon/dochter/partner/familielid? Het kan je dus ondersteunen bij een beslissing die je moet maken of inzicht geven in een probleem.

Wat er bij het leggen verschijnt, is geen onvermijdelijke uitkomst. Naar mijn mening kun je er niet de toekomst mee voorspellen. Het geeft mogelijkheden aan. Tarotkaarten geven je wel inzicht in de manier waarop jij met bepaalde kwesties omgaat en waar dat toe kan leiden.


Kom je een keer tarotkaarten leggen met mij?
Als ik wat onzeker ben over een bepaalde beslissing of gewoon als ik graag wil weten waar ik sta in mijn ontwikkeling, leg ik mijn tarotkaarten. Ik ben nog wel bezig met het goed leren kennen van de kaarten. Ik zoek dus nog wel vaak de betekenis van een kaart op in het boek. Heb jij ook een vraag en wil je me helpen de kaarten beter te leren kennen? 
Ik heb in september vier dagdelen ingepland voor het leggen van tarotkaarten. Het leggen van tarotkaarten duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
Normaal kost een uur coaching bij mij € 55,-.
Maar voor het leggen van tarotkaarten heb ik een speciale aanbieding voor je.
Omdat ik er ook nog veel van kan leren, betaal je slechts € 25,-.
Blijf niet rondlopen met je vraag en bel (06-31770961) of mail (mirjam@mirjamdegier.nl) me voor een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.585 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>