Wat is jouw levensles?

numerologie Onderweg in de auto vervelen de kinderen zich achterin. Aangezien zowel mijn dochter als mijn zoon erg geïnteresseerd is in getallen en rekenen, doen we samen rekenspelletjes. Om de beurt krijgen ze een som. Verbazingwekkend hoe snel ze dit al kunnen. Het is niet heel raar dat ze getallen en rekenen leuk vinden. Ik vond rekenen en wiskunde vroeger een van de leukste vakken. En ik speel nog steeds graag met getallen. Maar waarom zijn getallen dan zo interessant?

Numerologie
Met cijfers kun je niet alleen meten (10 cm) of een waarde (€ 2,-) bepalen, maar getallen zeggen veel meer. De leer van de getallen heet numerologie. Tijdens mijn opleiding ben ik in aanraking gekomen met numerologie en dit heeft me niet meer losgelaten. Numerologie is al heel oud. De Griekse wiskundige Pythagoras, die leefde van 569-470 voor Christus is de grondlegger geweest van de hedendaagse numerologie. Maar ook de Babeloniërs (1800 v.Chr. tot 539 v.Chr.) hielden zich bezig met numerologie. Wikipedia geeft aan dat een numeroloog zoekt naar de samenhang van dingen middels getallen, die een versleuteld symbool zijn voor verborgen kennis.

Jouw geboortegetal
Getallen spreken voor mij een soort taal. De datum, ook een reeks van getallen, kan bijvoorbeeld voor mij weergeven wat voor soort dag het voor mij wordt. Ik heb dit artikel geschreven op de dag die voor mij het meest geschikt is om iets creatiefs te doen. De datum van je geboorte zegt ook iets over jouw leven. Wat zegt je geboortedag over jou?

Om je geboortegetal, ook wel levenslesgetal of bestemmingsgetal genoemd, te berekenen moet je het volgende doen. Als voorbeeld neem ik mijn eigen geboortedatum: 25-9-1975.
Je telt alle getallen bij elkaar op 25+9+ (1+9+7+5)
25+9+22 =56. Mijn geboortegetal is dus 56.

In de numerologie ga je uit van de cijfers 1 t/m 78. Dit betekend dat je alle getallen terugbrengt naar een getal tussen 1 en 78. Als je dus op 98 uitkomt, dan breng je deze nog verder terug door deze getallen weer bij elkaar op te tellen (9+8=17). Omdat het hier wat te ver gaat om ze alle 78 uit te leggen, breng je dit nog verder terug naar een getal tussen 1 en 9. Dit zegt al veel, maar in dit geval het getal 56, geeft nog meer details. Ik geef hieronder een beperkte uitleg van de getallen 1 t/m 9. Breng je geboortegetal dus terug tot 1 cijfer. In mijn geval tel je de 5 en de 6 weer bij elkaar op (5+6= 11, verder terug brengen 1+1=2) Mijn geboortegetal is dus 2.

Uitleg geboortegetal 

Unknown-1Je mag leren origineel, wilskrachtig en vindingrijk te zijn. Je bent een goede uitvoerder, maar werkt graag alleen. Je bent onafhankelijk, oorspronkelijk, individualistisch en een pionier. Je hebt veel ideeën en bent een inspirator. Uit balans kun je a-sociaal, onaangepast of egocentrisch zijn.

Unknown-2Je bent hier om te leren je gemakkelijk aan te passen. Je bent een steun voor leidende figuren en blijft als het nodig is achter de schermen. Je kunt goed samenwerken en bent dienstbaar. Je levenslessen kom je met name tegen in groepen. Je bent volgend en afhankelijk. Leer om je echt te verbinden en je intuïtie te gebruiken. Uit balans kun je bindingsangst hebben, heel volgzaam zijn, heel kritisch of gericht op controle/ regels vanuit veiligheid.

Unknown-3Je bent heel goed in intellectuele, kunstzinnige of creatieve richtingen. Of misschien mag je leren je hier nog veel meer aan over te geven. Sleutelwoorden zijn speelsheid, schoonheid, weelde, zelf-ontplooiing en vrijheid. Je gelooft in het goede. Routine matige dingen passen niet bij je, omdat dit een beperking inhoudt. Leer gebruik te maken van je creatieve talenten. Uit balans kun je angstig zijn om jezelf uit te drukken (bijvoorbeeld stotteren), naïef, oppervlakkig, gemakzuchtig of weinig verantwoordelijkheidsgevoel hebben.

Unknown-4Je mag een stevige basis voor je leven scheppen. Je bent een betrouwbare bouwer, een harde werker en je houdt van structuur. Je wilt goed zorgen voor de mensen om je heen. Je verwacht dat je met respect en waardigheid wordt behandeld. Ja mag leren minder risico’s te nemen. Jaag hoge doeleinden na. Oefen in geduld en volharding. Uit balans kun  je een workaholic worden, behoudend of saai zijn.

Unknown-5Je sleutelwoord is vrijheid en ruimte. Bij gebondenheid verlies je je enthousiasme en bereik je weinig. Je werkt hard, als het je interesseert. Je mag leren om vrij te worden van oordelen. Je houdt van reizen en het ontmoeten van andere culturen en mensen. Je groeit door ervaring. Uit balans kun je verslavingsgevoelig, wispelturig, sensatiebelust of zonder focus zijn.

Unknown-6Je mag leren om verantwoordelijkheid te delen. Zes is het getal van liefde en relatie. Je mag mededogen en inzicht ontwikkelen, die noodzakelijk zijn om de lasten te verlichten van personen die zich tot je aangetrokken voelen. Je bent dienstbaar. Maar je mag je emoties meer delen. Mogelijk heb je een trauma nodig om te kunnen voelen. Uit balans cijfer je jezelf weg, kun je gaan manipuleren, de verantwoordelijkheid overnemen, overbetrokken zijn of je als slachtoffer gedragen.

Unknown-7Je bent een denker, die beschikt over een grote wijsheid. Een onderzoeker, serieus en intuïtief. De waarheid is belangrijk voor je. Je communiceert vanuit je emotie. Mogelijk ben je hoog sensitief. Mediteren is heel goed voor je. Uit balans kun je zweverig worden, een kluizenaar of een fundamentalist.

Unknown-8Acht is kracht en macht. Je bent ambitieus, de uitvoerder, de baas. Je mag leren om te gaan met macht, gezag en geld. Je wilt dat je omgeving trots is op je. Je houd van status en gevaar. Je bent conflictgevoelig, want er is geen middenweg voor jou. Vele (top) sporters hebben als geboortegetal 8, omdat dit getal staat voor kracht en uithoudingsvermogen. Uit balans kun je berekenend zijn, gewelddadig, controlerend of voorwaardelijk in contact.

Unknown-9De negen wijst erop dat je de universele minaar mag zijn van de mensheid, geduldig, vriendelijk en begrijpend. Je geluk ligt in het dienen van anderen. Je mag leren om anderen de weg te wijzen door je intellectueel denken. Je bent goed in het managen van grote projecten, want je hebt het overzicht. Je verzamelt makkelijk geld of rijkdom. Je kunt ook afwijken van de groep, alternatief zijn en niet gebonden aan 1 plek (een wereldburger). Met geboortegetal 9 word je in je leven beproefd op je diepste zelf, je ik. Je mag leren loslaten. Uit balans kun je de realiteit uit het oog verliezen, angst hebben voor intimiteit, een zwak zelfbeeld hebben of je verloren voelen op aarde.

Meer weten?
waarschijnlijk herkende je je wel in je geboortegetal. En met nummers kun je nog veel meer. Op basis van je naam kun je namelijk nog veel meer berekenen, zoals je persoonlijkheidsgetal: hoe je bij anderen overkomt, je zielsgetal: je werkelijke innerlijke persoonlijkheid, je levenslot en zelfs je karmische lessen. Benieuwd wat de getallen jou nog meer zeggen? Neem contact met me op voor een numerologie sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.585 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>