Reiki

Wat is Reiki 

Het Japanse woord Reiki betekent Universele Energie. Rei staat voor buiten en Ki staat voor binnen. Reiki is als het ware de balans tussen binnen en buiten. Als deze twee in evenwicht zijn, voel je je gezond en stroomt je energie. 

Reiki is een healingsmethode waarbij door middel van verschillende handoplegging energie wordt doorgegeven. Het is (her)ondekt door een Japanse monnik Mikao Usui. Hij heeft dit in de vorige eeuw geleerd aan verschillende mensen en zo is het over de hele wereld verspreid. In 1984 kwam Reiki ook in Nederland.

De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Als er blokkades ontstaan in je lichaam door bijvoorbeeld stress, spierspanning, slecht eten, medicijnen, sterke emoties ontstaat onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam. Blokkades die zich in de loop van je leven in deze energiebanen opgehoopt hebben kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen.

Waar kan Reiki bij helpen

Met Reiki breng je het geheel weer in balans. Reiki:

  • verminderd pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn, pijn in je schouders
  • helpt tegen vermoeidheid
  • versterkt het immuunsysteem
  • helpt het lichaam te ontgiften
  • ondersteunt bij het loslaten van emotionele problemen
  • brengt lichaam en geest weer in balans
  • verminderd stress klachten
  • werkt in op de symptomen en hun diepere oorzaak
  • laat energie weer vrij stromen

De behandeling

Tijdens een behandeling mag je op de behandeltafel gaan liggen. Je kunt tijdens de behandeling gewoon je kleding aanhouden. Ik leg mijn handen op verschillende posities, die corresponderen met je organen en/of chakra’s. Het doel hiervan is om de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen.

De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar je blokkades hebt zitten. Tijdens de behandeling worden de blokkades in je lichaam voorzien van energie en kunnen zich dan opheffen. De warmte van mijn handen hebben een rustgevend karakter, je voelt vermoeidheid verdwijnen en komt diep in de ontspanning.

Door Reiki wordt er energie gegeven, die zal bijdragen aan jouw herstel.

Ik sluit de behandeling af met een korte Soul Body Fusion sessie. Wil je meer over Soul Body Fusion lezen. Klik dan hier.

Aan te raden is, om 3 behandelingen kort achter elkaar te nemen. Een 1e behandeling, dan een week later de 2e behandeling en na 2 tot 3 weken een 3e behandeling. Maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Voel je iets tijdens of na afloop van een Reiki-behandeling?

Of je iets voelt van de Reiki, verschilt per persoon. Je voelt misschien helemaal niets, maar dit betekent niet dat de Reiki-energie niet werkt. Een andere mogelijkheid is dat je allerlei sensaties hebt tijdens of na de behandeling, zoals hitte, kou, tintelingen, gonzen, ontspanning, slaperigheid, borrelende ingewanden of iets anders.

Ook kan het voorkomen dat symptomen juist toenemen na een behandeling, alleen zal dat maar voor korte tijd zijn waarna je je beter voelt. Het is belangrijk om na een behandeling veel water te drinken om de afvalstoffen die vrijkomen af te voeren.

Tarieven

De investering voor een Reiki behandeling bedraagt € 55.

Een behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De behandeling is het meest effectief als je drie behandeling doet. Maar dat is natuurlijk niet verplicht. Als je bij de eerste behandeling direct drie behandelingen betaalt, krijg je een korting van in totaal €30 en betaal je dus geen €165 maar €135.