Waarom ben je verslaafd?

smokingJe kunt wel stoppen met je verslaving, maar het is ook heel belangrijk te kijken naar waarom je verslaafd bent. Verslaving is slechts een symptoom van iets wat veel dieper ligt. Elke ziekte en ook een verslaving is een signaal van het feit dat er op een onbewust psyche-emotioneel niveau een verstoring is. Dit is een teken dat iets niet wordt (in)gezien.

Je lichaam en je geest zijn sterk met elkaar verbonden. Je kunt lichamelijke klachten krijgen als er een verstoring is in je geest door negatieve denkpatronen, emoties, overtuigingen of verwachtingen. Een verslaving is dus een signaal van je geest, die zich manifesteert in je lichaam en je gedachten.

Hier kun je lezen wat je verslaving jou vertelt. Inzicht (of bewustwording) in de diepere oorzaak van je verslaving, zal je helpen om te stoppen.

Transpersoonlijk
Op deze wijze kijken naar je verslaving is een voorbeeld van een transpersoonlijke benadering. Je kijkt niet alleen naar het feit dat je verslaafd bent, maar ook naar de onbewuste patronen en de diepere oorzaak

Oorzaak verslaving
Als je verslaafd bent, ben je slaaf van je sigaret/ spelletje/koffie /… Je bent niet meer meester over je eigen bestaan. Je bent ook verslaafd zijn aan de erkenning en/of aandacht van anderen. Je leeft niet echt vanuit jezelf, omdat je jezelf niet erkent, geen liefde geeft, of geen aandacht geeft. Je erkent je eigen waarde niet. Verslaafd gedrag geeft ook aan, dat je de zin van het leven buiten jezelf plaatst. Echter de enige die verantwoordelijk is voor jouw levensvreugde en geluk, ben je zelf.
Omdat je niet in jezelf gelooft of in je eigen waarde, vlucht je weg van jezelf in een surrogaat, namelijk je verslaving. Een vervangingsmiddel van genot. Door je verslaving voel je kortdurend een roes van vreugde. Dit opgaan in iets anders geeft even een fijn gevoel en is dus heel verleidelijk… en daarmee zelfvernietigend. Dit is eigenlijk een verlangen naar leven.
Misschien herken je dit niet, omdat dit vaak een onbewust patroon van jezelf is. Stel jezelf de  volgende vragen:
  • Erken ik mezelf?
  • Geef ik mezelf voldoende aandacht en liefde?
  • Waardeer ik mezelf?

Rookverslaving
Roken is (letterlijk en figuurlijk) jezelf achter een rookgordijn plaatsen. Mensen die roken vertrouwen veelal niet op hun gevoel en hun eigen intuïtie. Rokers leven te sterk in hun hoofd en hebben veel gedachten. Door het roken komt een stofje vrij waardoor je je even lekker voelt. Roken is net als elke verslaving een vlucht uit de realiteit. Door te roken wil je in je gedachten even “lekker genieten”. De aandacht ligt niet meer bij wat je aan het doen was. Dat wil dus zegen dat je het leven ongezellig vindt en met een sigaret is het leven wel een stuk gezelliger. Dit is wat je gedachten je vertellen om het roken goed te praten. Door te roken raak je steeds verder verwijderd van je diepste zelf. Als je rookt ben je niet meer in contact met jezelf.

Met roken maak je een inzuigende beweging. Dit is een (onbewust) signaal dat je eigenlijk jezelf wilt binnen halen. Door een sigaret vul je jezelf met iets van buitenaf in plaats van je te vullen met jezelf.

Transpersoonlijke kernoplossing
Omdat een verslaving een verlangen naar leven is, is er gelukkig ook een oplossing. Je kunt de vreugde van het leven ook voelen zonder je verslaving en los van de erkenning en aandacht van anderen. Je mag jezelf gaan waarderen. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de erkenning van anderen, waardoor je weer meester wordt van je eigen leven.Vertrouw meer op je eigen waarde en op je intuïtie. Vlucht niet langer voor jezelf. Wees niet bang voor je diepste gevoelens, je verlangen en je intuïtie. Durf alle gevoelens en krachten van jezelf te doorleven. Schenk jezelf vertrouwen en liefde. Laat angsten varen.

Geloof in jezelf. Jij bent waardevol om wie je bent.

Ieder zijn eigen proces
Echter, iedereen heeft zijn eigen proces. Iedereen geneest in zijn eigen tempo. Maar met dit inzicht weet je nu beter waarom je verslaafd bent. Dit helpt op een(on)bewust niveau om hier mee te stoppen en bewuster te leven en gelukkiger te worden.
(bron: De sleutel tot Zelf – Bevrijding, encyclopedie van de psychosomatiek, Christiane Beerlandt).

Ik wil je graag helpen om te kijken welke gedachte- patronen jij hebt met betrekking tot jouw verslaving. Maak een afspraak met mij om samen te kijken welke overtuigingen en denkpatronen je nog tegen houden. Je kunt definitief stoppen met je verslaafde gedrag als je jezelf vanuit je diepste kern weer kan en mag waarderen. Ik help je hier graag bij. Ook kan ik bij andere klachten en ziektes, je inzicht geven in de transpersoonlijke oorzaak en oplossing. Bel of mail mij, tel. 06-31770961 of mirjam@mirjamdegier.nl.

Stoppen met je verslaving?
Doe mee met de “Stop met je verslaving” challenge van 15 t/m 30 september. Meer informatie en je gratis inschrijven lees hier verder.

cropped-header-Stop-met-je-verslaving.jpgKlik op de banner om naar de site te gaan. Doe mee en schrijf je gratis in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.585 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>