Is het toeval dat je dit leest?

Ik ben nietAfgelopen week kreeg ik een vraag waar ik bepaalde informatie vandaan haalde. Toen ik dit terug zocht, kwam ik naast mijn bron ook steeds weer bij een bepaald boek uit, namelijk het boek “Het slimme onbewuste, denken met gevoel” van Ap Dijksterhuis. Nog dezelfde dag kreeg ik een nieuwsbrief, met een actie waarbij je dit boek kon winnen. Het  was wel heel toevallig, dat ik dezelfde dag dit boek nogmaals tegenkwam. Het teken van het universum was mij al duidelijk: ik moet dit dus lezen. En je raadt het al. Ik heb dit boek gewonnen. Nu kan ik er echt niet meer omheen. Dit boek moet ik lezen.

Voor mij blijkt hieruit dat toeval niet altijd toeval is. Het is jou vast ook wel eens overkomen dat je “toevallig” aan iemand denkt en dat diegene jou dan belt. Alsof je aanvoelt dat deze persoon je gaat bellen. Of dat je graag iets wilt en een week later kom je iemand tegen die je hierbij kan helpen.

Dit heet synchroniciteit. Synchroniciteit is eigenlijk meer dan gewoon toeval. Synchroniciteit uit zich in toevallige ontmoetingen, dingen die op wonderbaarlijke wijze samenvallen, informatie die komt wanneer die nét nodig is of aanwijzingen die duiden op het thema, waar je je op dat moment mee bezig houdt. Synchroniciteit geeft je een soort van kompas in je handen waardoor je geholpen wordt bij het nemen van een beslissing en kan je laten zien of je op de juiste weg bent.

Als je je er bewust van bent dat toeval niet altijd toeval is, dan kunnen er mooie dingen in je leven gebeuren. En het is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je open te stellen voor ”toevallige” momenten. Hoe meer je  je bewust bent van synchroniciteit, hoe vaker je deze momenten ziet en lijkt tegen te komen. Als je je meer wilt openstellen voor synchroniciteit is hieronder een oefening weergegeven.

Een synchroniciteit- oefening:
Stap 1: Neem een voor jou belangrijke vraag in gedachten.
Bijvoorbeeld de vraag hoe je meer geld krijgt, of welke auto je moet kopen, of welke baan je zou willen, wat moet de volgende stap zijn in je leven. Het kan een vraag zijn over alles wat zich op dit moment in je leven afspeelt.
Stap 2: Doe wat je altijd doet tijdens de dag, en wees alert op signalen. Als je naar het nieuws kijkt, of naar de radio luistert, houd dan je vraag in gedachten en luister naar alle informatie, die ermee in verband staat. Kijk goed wie je deze dag tegenkomt. Kijk onderweg naar je werk, school, of de winkel, goed naar de verkeersborden en reclames. Kijk ook welke dieren je tegenkomt. Wees alert op de boodschappen die betrekking hebben op jouw vraag. Hou bij alles wat je doet je vraag in je gedachten, en kijk op hoeveel manieren je een antwoord krijgt.
Stap 3: Evalueer aan het einde van de dag welke boodschappen je gezien hebt en wie je tegen bent gekomen. Welke dingen liepen anders dan anders? Welk antwoord heb je gekregen?

Misschien heb je iets meer tijd nodig dan een dag. En mogelijk denk je een week later helemaal niet meer aan de vraag, maar komt er dan wel een antwoord op je vraag. En hoe meer je let op deze “toevallige” omstandigheden of synchroniciteit hoe meer je deze omstandigheden ziet en je een bepaalde richting in je leven op stuurt.

Deel je ervaring
Ik zou het leuk vinden om te horen wanneer jij synchroniciteit hebt ervaren. Geef hieronder je reactie en deel jouw ervaring.

Transpersoonlijke coaching en synchroniciteit
Bij transpersoonlijke coaching help ik mensen bewuster te worden. Transpersoonlijk is onder andere kijken naar de diepere betekenis van dingen die je overkomen in het leven. Dus ook het leren herkennen en interpreteren van toevalligheden. Ik kijk vaak welke signalen er om me heen zijn en welke boodschap dit inhoudt. Dit levert mooie “toevalligheden” op. Vind je het lastig om de diepere betekenis van omstandigheden of dingen te interpreteren? Kom dan een keer langs voor een 1-op-1 sessie. Bel of mail me voor een afspraak (tel. 06-31770961 of mirjam@mirjamdegier.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.464 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>