Ontmoet jezelf in de ander

ontmoetOntmoet jezelf in de ander

Iedereen die je ontmoet spiegelt iets van jezelf. Je kunt heel veel leren door te kijken wie je ontmoet en wat je daar zelf van kan leren. Iedere ontmoeting kan een levensles zijn om te komen tot een ontmoeting met je innerlijke zelf, met je ziel. En van de mensen die we tegenkomen die we niet leuk vinden, irritant vinden, of lastig, kun je het meeste over jezelf leren (zie ook mijn blog over irritante collega’s).

Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, zeg je in het Engels  “Nice to meet you”. Dat is eigenlijk een heel mooi begin van elkaar leren kennen. In het Nederlands hebben we wel “Aangenaam kennis te maken.”, maar dit is niet zo standaard om te zeggen als in het Engels.

Ontmoet de ander

Sta eens bewust stil bij (nieuwe) ontmoetingen. Onderzoek wat er gebeurt als je de volgende vragen stelt bij een (nieuwe) ontmoeting: Wie kom ik vandaag tegen? Wat kan ik van deze persoon kan leren? Wat laat deze persoon mij zien van mijzelf? Welke boodschap heeft deze persoon voor mij? Waarom ontmoet ik DEZE persoon? En degenen die je ontmoet, kunnen bekenden zijn, maar het kan ook een “toevallige” ontmoeting zijn.

Ik kwam dit mooie gedicht tegen, dat  precies zegt wat ik in dit blog allemaal wilde zeggen. Het is een gedicht van Feijer en IJzerdoorn uit: “Anders kijken naar je kind”.

Ontmoeten is
kijken en zien,
luisteren en horen,
horen wat de ander echt zegt
in plaats van wat je zou willen horen.

Ontmoeten is een avontuur,
open staan voor de ander,
open staan voor je omgeving.

Ontmoeten is jezelf tegenkomen
in de ogen van een ander,
die een spiegel zijn voor jezelf

Ontmoeten is de ander
het beste van jezelf laten zien
en het beste in de ander willen ontdekken.

Ontmoeten is de ruimte krijgen
en de ander de ruimte geven,
zodat je allebei de wereld kunt ontdekken

Ontmoeten is jezelf kunnen zijn,
samen groeien
Elke ontmoeting is een nieuw begin

Wie ontmoet jij?

Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt bij jouw (nieuwe) ontmoetingen als je bewust stil staat bij de ontmoeting. Wie ontmoet jij vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.585 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>