In welk cirkeltje loop jij rond?

man-walking-circles snipview.com

Gevangen vogel
Afgelopen week liep ik de badkamer in en daar zat een vogel, een musje. Deze mus was naar binnengevlogen, omdat het raam openstond. De mus kon de weg naar buiten niet meer vinden. Hij vloog steeds tegen het raam aan en zat dus opgesloten in mijn badkamer. Deze vogel liet mij zien dat ik vast zat en tegen een dicht raam liep. Ik liep in cirkeltjes rond en zat gevangen in mijn eigen cirkel.
Maar je herkent dit vast wel. Dat je het idee hebt dat je in cirkels rondloopt en dat je vastloopt. Dat er iets is wat je tegenhoudt. Gedachten en overtuigingen die je tegenhouden. Dit kan zijn in je relatie, in je werk of je komt steeds weer dezelfde problemen tegen.

In welk cirkeltje loop jij rond?
Dit blijven rondlopen in cirkeltjes kan ook lichamelijke problemen veroorzaken. Dit kunnen vage klachten zijn waarvan je de oorzaak niet kan achterhalen. Het kan ook zijn dat je leven bestaat uit veel dezelfde routines. Of dat je weinig spannende of nieuwe dingen doet. Je leven wordt een sleur en de passie bij de dingen die je doet ontbreekt.

Waarom loop je in cirkels?
Er zijn verschillende oorzaken waardoor je in cirkels blijft rondlopen. Je blijft in cirkels rondlopen door vastzittende gedachten, handelen of juist niet handelen (passief wachten). Je kunt een bepaald vaststaand beeld van jezelf hebben, waardoor je jezelf beperkt om nieuwe ervaringen te beleven en te veranderen. Misschien houd je vast aan (vaak negatieve) herinneringen uit het verleden, waardoor je nu het gevoel hebt dat je geen nieuwe stap kan of mag zetten. Je kunt je ook laten belemmeren of beperken om verder te groeien naar een geluksvogel door angst.

Een ander pad lopen
Als eerste moet je je bewust worden dat je in cirkels rondloopt. Zie jij in welke cirkel je rondloopt? Je moet dus onderzoeken welke levenspatronen, gedachten, trauma’s, of overtuigingen je beperken. Ik zag niet dat ik in cirkels liep, totdat ik de mus in mijn badkamer tegen kwam. Deze mus liet mij zien dat ik vastzat en dat ik bevrijd moest worden. Inzicht geeft al heel veel lucht en ruimte.

Vervolgens moet je deze beperking loslaten, onderzoeken welke actie nodig is of welke actie je juist niet meer gaat doen. Want:
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
Onderzoek waar je wel gelukkig van wordt. Zoek alternatieven en wees hier creatief in. Dus als je negatieve gedachten hebt deze omzetten. Bijvoorbeeld in plaats van tegen jezelf zeggen: Ik begin er maar niet aan want het wordt toch geen succes, zeg je: Ik ga er voor met heel mijn hart, want daar word ik gelukkig van.

Gedachten kun je laten verstillen door beweging. Want als je lichaam beweegt, is het stil in je hoofd. Ook kun je gedachten laten verstillen door juist de stilte van meditatie of yoga op te zoeken. Het is net wat jij prettig vindt en wat werkt voor jou.

Bevrijd de vogel
Ik heb de vogel in mijn badkamer de vrijheid gegeven door het raam verder open te zetten en met een handdoek de vogel te helpen de weg te vinden. Door het inzicht dat ik in cirkels loop, te onderzoeken hoe ik uit deze cirkel kom en actie te ondernemen heb ik mijn vogel zowel letterlijk als figuurlijk vrijgelaten. Doorbreek je cirkel er wordt gelukkig(er)! Bevrijd jij ook jouw vogel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.585 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>