Op basis waarvan maak jij een keuze?

intuïtief kiezenHeb jij vorige week ook gekozen bij de Provinciale staten verkiezing en de Waterschapsverkiezing? Vond je het lastig om een keuze te maken? Misschien heb je wel helemaal niet gestemd, omdat je geen idee had waarop je moest stemmen. Ik heb wel gestemd. Ik vond het lastig kiezen, dus heb ik maar gekozen op basis van mijn intuïtie. Op basis waarvan maak jij  keuzes?

Arjan was in mijn praktijk en ik vroeg hem om drie Bach bloesem flesjes uit te zoeken. Zonder aarzelen pakte hij in rap tempo drie flesjes. Arjan bleek dus een snelle beslisser te zijn. De week ervoor mocht ook Roos een aantal flesjes uitzoeken. Zij vond het lastig om een keuze te maken, omdat zij erg onzeker was over zichzelf. De manier waarop je flesjes uitzoekt zegt dus al veel over wie je bent: onzeker, besluitvaardig of intuïtief. Ik wist dus dat Arjan snel een beslissing kon nemen. Toch moest ik Arjan helpen bij het maken van een keuze bij een belangrijke beslissing in zijn leven.

Wie vraag jij om raad?

Er was Arjan een mooi aanbod gedaan en hij had nu verschillende keuzes. Elke keuze had grote invloed op het leven van Arjan. Bij alle keuzes was een lijst met voor- en nadelen. Uiteraard had hij al verschillende mensen uit zijn directe omgeving om raad gevraagd. Zijn partner had baat bij keuze 1 en adviseerde dus keuze 1. Zijn kinderen kwam keuze 2 veel beter uit. Maar het lijstje met de voordelen waren het langst bij keuze 3. Zijn omgeving was dus eigenlijk geen goede raadgever. Omdat elke keuze een bepaalde impact had op zijn leven, wilde hij wel een goede beslissing nemen. Arjan lag al een aantal nachten te piekeren in zijn bed.

35.000 Keuzes

Dagelijks maken we ongeveer 35.000 keuzes. Over kleine zaken, maar ook keuzes waarbij grote(re) belangen op het spel staan. De meeste keuzes maken we in een seconde. Dit doen we dan op basis van intuïtie. Dit betekent dat onze intuïtie een belangrijk instrument is bij besluitvorming. Maar bij belangrijke beslissingen komen toch ons denken en onze angsten om de hoek kijken. Je intuïtie is altijd een goede raadgever. Maar soms zijn je gedachten in je hoofd zo sterk, dat je niet meer kunt luisteren naar je gevoel.

Hoe kun je goed luisteren naar je intuïtie en alle gedachten uit schakelen? Welke keuze is nou goed voor Arjan zelf? Wat zegt zijn intuïtie?

Intuïtief kiezen

Om naar je gevoel te luisteren moet je eerst de rust op zoeken. Dit stille plekje kan zijn: je slaapkamer, het bos, in bad of wat maar goed voelt voor jou. Vervolgens moet je alle argumenten uitschakelen door uit je hoofd te gaan en je aandacht te verplaatsen naar je hart. Met Arjan deed ik in mijn praktijk een oefening waarin je alle argumenten uitschakelt en alleen nog maar luistert naar je intuïtie. Door deze oefening werd duidelijk dat de intuïtie van Arjan duidelijk aangaf dat bij keuze 1 zijn hart het meest wordt gevolgd.

Maak jij snel een beslissing? En volg jij daarbij je hart? Laat mij je helpen weer te luisteren naar je intuïtie en volg je hart door de juiste keuze te maken. Ook als dit een enge en spannende keuze is. Arjan zwichtte niet voor het mooie aanbod wat hem werd gedaan en weer weer verliet een gelukkige klant het pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>