Hoop, geloof en weten. De kracht van positief denken

hoop-geloof-weten

Ik ben samen met een vriendin bezig om een empowerment- training op te zetten. Als we bij elkaar zijn hoor ik mezelf zeggen: ”Ik hoop dat de training een succes zal worden.”
Ik ben net een boek aan het lezen, waarin staat dat het belangrijk is welke woorden je denkt en zegt als je iets wilt bereiken of creëren. Ik verbeter mezelf meteen en zeg tegen mijn vriendin, dat ik zeker weet dat het een succes gaat worden. En ik voel dat dit zo is.
Lees hier het geheim om te bereiken wat je wilt en hoe jij kunt creëren wat jij wilt in je leven.
De kracht van positief denken, kun je in verschillende boeken lezen. Maar een echte aanrader vind ik de boeken van Neale Donald Walsch. Door de juiste woorden te gebruiken kun je positieve omstandigheden in je leven ZELF creëren.
Om de kracht van positief denken goed te laten werken, moet je je wel bewust zijn van wat je denkt en zegt. Als je positieve dingen in je leven wilt creëren heb je hoop, geloof, maar vooral weten nodig. Dit zal ik hieronder verder uitleggen.

Hoop

De hoop moet je nooit opgeven. Hoop zorgt er voor dat er dingen in je leven gebeuren of worden geïnitieerd. Er ontstaat een idee in je hoofd, iets wat je zou wensen. Dit wekt enthousiasme en opwinding op. Je hoopt dan dat dit gaat gebeuren. Als je hoop hebt, erken je dat een bepaalde toestand, situatie of omstandigheid WEL of NIET kan gebeuren. Er is geen gevoel van zekerheid, maar een gevoel van verlangen, een wens. Maar er wel een kans. Als je er zeker van was dat het ging gebeuren, zou je niet hoeven hopen.
Door uit te spreken dat ik hoop dat mijn training een succes wordt, zet ik de eerste stap. Ik erken dat er een kans is dat de empowerment- training gaat slagen. Het is krachtiger om het hardop uit te spreken dat om het alleen maar te denken.
Wat hoop jij nou in het diepste van je ziel wat er in je leven gebeurt?

Geloof

Als je gelooft dat iets zal gebeuren in je leven, hoef je niet meer je af te vragen OF het wel gebeurt. Dus je vraagt je niet meer af of het zou kunnen gebeuren, maar je voelt of vertrouwt erop dat het zal gebeuren. Door het te geloven, komt de daadwerkelijke verwezenlijking ervan dichter naar je toe. Er lijken dingen in je omgeving te gebeuren, dingen  om je heen om het mogelijk te maken. Je komt “toevallig” iemand tegen die je verder kan helpen, of je een goed idee geeft.
Geloof jij dat, wat je hoopt in het  diepst van je ziel, daadwerkelijk kan gebeuren?

Weten

Bij weten gaat het niet over hopen, geloven of zeker voelen, maar op positief zijn. Je voelt aan alles dat het gaat gebeuren. Je vertrouwt erop en weet het zeker dat het gaat plaatsvinden. Je weet met zekerheid dat alle uitkomsten perfect zijn en precies zoals ze zich voordoen. Ofwel het is goed zoals het is. Dit weten geeft ook heel veel vreugde en energie. Mijn vriendin zei ook: “Ik krijg heel veel energie van de voorbereiding van de empowerment-training.”

Tips

Hier nog drie tips hoe je dit in je dagelijkse leven kunt toepassen.
  1. Als je graag wilt dat iets gaat gebeuren in je leven, word dan bewust van wat je er over denkt en zegt. Welke woorden gebruik je? Woorden die je vaak uitspreekt of denkt, zetten een energie in werking en hebben effect op je persoonlijke creatie. Wees je dus bewust van de woorden die je gebruikt.
  2. Gebruik in plaats van de woorden “ik hoop”, “ik heb vertrouwen”, “ ik voel heel zeker” of nog beter “ ik weet”.
  3. Om je “wens” extra kracht bij te zetten, kun je je in je hoofd al helemaal voorstellen hoe je je voelt als het daadwerkelijk gebeurt.
Omdat ik bewust was van de kracht van woorden en positief denken, kon ik mijzelf verbeteren. Dus: Ik weet dat onze “empowerment training” een succes gaat zijn. Ik houd je op de hoogte van mijn succes met de training.

Wat weet jij?

Ik ben heel benieuwd wat er in jouw leven gebeurt als je hoop omzet in weten. Laat hieronder jouw reactie achter.
Het “geheim” van hoop, geloof en weten komt uit het boek “Wat god zei” van Neale Donald Walsch, maar in mijn eigen woorden beschreven.