Hoe kun je jouw droomdoel realiseren?

kite-1409571Al wandelend in het bos, zoek ik naar een onderwerp om over te bloggen. Ik zie een mooie stok op de grond liggen. Zonder er bij na te denken teken ik ik iets op de grond. Ik teken vanuit mijn intuïtie. Het wordt een vlieger. Ik heb nog geen idee wat een vlieger betekent, maar weet wel dat hier mijn blog over moet gaan. Over de vlieger.

De vlieger

Zodra ik thuis kom, zoek ik op wat de betekenis kan zijn van de vlieger. De vlieger staat voor het bereiken van je grootste droom. Ook staat de vlieger symbool van het spirituele of kinderlijke bewustzijn. Dit is dus een mooie boodschap voor mij. Maar waar droom jij van?

En hoe realiseer jij je droom?

Iedereen heeft dromen. Als je kind bent, wil je brandweerman worden of prinses of beroemd. Op je werk dwalen je gedachten even weg en droom je van….. Maar wat is nou jouw grote droom? Of misschien leef jij al helemaal je droom. Als je nog niet helemaal je droom leeft, hier vier tips om je droomdoel te realiseren of in elk geval weer een stukje dichterbij te halen.

Vier tips om je droomdoel te realiseren

Tip 1. Droom groot. Stel dat geld geen rol speelt en je alle tijd had om je droom te realiseren Wat zou je dan doen? Dus droom als eerste zo groot mogelijk, zonder beperkingen. Dus niet gelijk denken, dit kan niet, want….. Dus gewoon brainstormen. Luister ook goed naar je hart. Wat zou je diep in je hart willen?

Om het concreet te maken, kun je dit allemaal opschrijven op een groot stuk papier. Hiermee zet je jouw doel nog beter in de wereld.

Tip 2. Kleine stapjes. Om in één keer jouw doel te verwezenlijken is vaak een grote stap. Dit is vaak een te grote verandering. En verandering is vaak onveilig en dus lastig te realiseren in één keer. Dus knip je droomdoel op in kleine tussenstappen. Welke stappen zijn er te maken bij het realiseren van jouw droomdoel? Of misschien is het realiseren van je complete doel nu (financieel) niet haalbaar, maar een klein stukje van de droom misschien wel.

Tip 3. Start vandaag. Bedenk wat je vandaag al kan doen om je droom dichterbij te halen. En ga dit ook nog vandaag doen. Als vandaag niet de goede dag is om te starten, wanneer dan wel? Blijf je droom niet vooruit schuiven. De juiste tijd komt niet, maar is NU. Dus actie.

Tip 4. Plannen. Schrijf alle stappen concreet op. Welke kleine stapjes kun je maken en plan deze kleine stapjes. Wat kun je deze week al doen? Welke acties doe je de komende maand en welke de komende drie maanden?

Laat je vlieger op!

Dus laat je vlieger op en realiseer je droom. En zet vandaag al en klein stapje om je droom te realiseren. Dus aan de slag! Ik ben benieuwd wat jouw droom is. Laat een reactie achter met wat jouw droom is.

Hulp nodig bij het realiseren van je droomdoel?

Misschien kom je er achter dat er nog (emotionele) obstakels staan tussen jou en je doel. Dit zijn gedachten, zoals: “Dit ga ik later wel doen”. Je hebt wel een droom, maar je komt er niet toe om actie te ondernemen. Misschien heb je onbewuste obstakels. Ik kan je helpen om deze obstakels te onderzoeken en te overwinnen. Maak een afspraak om samen deze obstakels te lijf te gaan. Met Touch for Health kun je de stress van de obstakels halen of je lichaam balanceren met jouw doel. Voor een Touch for Health heb ik een speciaal tarief, omdat ik hier graag veel ervaring mee wil opdoen. Bel me voor een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8.731 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>