Mindful wandelen

Ben jij ook altijd druk in je hoofd? Ren je van hot naar her? Laat je gedachten tot rust komen en haal de haast uit je lijf en kom mee mindful wandelen.

Laat alle dagelijkse beslommeringen achter je en maak even tijd voor jezelf. Even geen stress, je hoofd leegmaken, nieuwe inspiratie opdoen, even stilstaan bij het moment en bewust lopen door de bossen van Ruigahuizen of Oudemirdum.

De mindful wandelingen starten weer in maart 2019. Als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe data? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Ja, ik wandel mee!

Hierbij geef ik mij op:

Wat is mindful wandelen?

Mindfulness is in het hier-en-nu aanwezig zijn, opmerkzaam zijn zonder oordeel en accepteren van wat er is. Mindful wandelen is al lopend volledig je aandacht houden bij het wandelen en kijken wat er op dit moment om je heen gebeurt.

Vaak wandelen wij in de natuur zonder ons volledig bewust te zijn van de natuur om ons heen en de ervaringen die wij tegen kunnen komen. Je wordt afgeleid door gedachten of gesprekken waardoor je op de automatische piloot loopt en de natuur niet ziet. Mindful wandelen daagt je uit echt contact te maken met de natuur en je volledige aandacht te richten op het lopen.

Wandelen in de natuur helpt je om rust in je hoofd te krijgen en met een frisse blik naar je leven te kijken. De kleuren, de geluiden, de geuren en de rust van de natuur brengen je dichter bij jezelf. Krijg helderheid over de weg die je nu bewandelt.

Wandelen en in contact zijn met de natuur is erg behulpzaam om nieuwe inzichten en inspiratie te krijgen. Situaties die soms langer in je leven spelen en je blokkeren, kunnen vanuit een ander perspectief veel meer ruimte en duidelijkheid geven. Al wandelend kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd komt hierdoor ook makkelijker in beweging.

De mindfulness wandeling is een rustmoment voor jezelf in deze haastige tijd. Even je gedachten tot rust laten komen in de natuur.

Wat kan ik verwachten?

Het grootste deel van de wandeling zullen we in stilte lopen. In de stilte kun je alle aandacht bij jezelf houden. In de stilte kun je beter naar je hart luisteren en opmerkzaam zijn wat er zich op dat moment in jou en om je heen afspeelt. Of geniet gewoon van de natuur en het wandelen. De stiltes worden afgewisseld met mindfulness- en ontspanningsoefeningen. Als je dat wilt, is er ook ruimte om jouw ervaring te delen. En we sluiten de wandeling af met een kopje koffie of thee. Dan is er ruimte om nog even na te kletsen.

Meenemen

Je hoeft niks speciaals mee te nemen. Trek kleding aan, passend  bij het weer. We lopen door het bos, daar kan het modderig zijn. Kies dus geschikte schoenen of laarzen. Houd er rekening mee dat er momenteel veel steekmuggen in het bos zijn.

Gaat het ook door als het regent?

Ja. Als het regent is het bos ook prachtig. Je kunt het bos dan heerlijk ruiken. En kom er achter wat de regen doet met het bos en met jou. Pas wel je kleding hier op aan. Alleen als het onweert of het gaat echt heel hard regenen, dan gaat de wandeling niet door.

Grootte van de groep

Het is prettig werken als de groep niet te groot is, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarom is er een maximum aantal deelnemers van 8 personen.

Wil je liever niet in een groep wandelen? Maak dan een afspraak voor een wandelcoaching. Dan gaan we specifiek in op de dingen waar jij in je leven tegen aan loopt. Neem contact op met mij voor een individuele wandelcoaching (tel. 06-31770961 of mirjam@bewustkrachtig.nl).

 

Wil je deze workshop organiseren voor jouw eigen groep? Neem dan contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden.

Voor wie

Mindful wandelen is voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness. Kom gewoon kennis maken met mij, met coaching in de natuur, met het bos in Oudemirdum/ Ruigahuizen en laat alle gedachten uit je hoofd waaien en loop mee.

Bijdrage

De bijdrage voor de wandeling is €10. Je kunt vooraf betalen, maar je kunt ook op de dag zelf contant betalen.

Een individuele wandelcoaching duurt 1 tot 1,5 uur en de investering daarvoor is €55.

Als je mee wilt lopen moet je je wel opgeven via onderstaande formulier. Wil je op de hoogte blijven van alle data? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

 


Ik geef mij op en loop mee!

* verplichtMeer informatie

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die altijd persoonlijk, telefonisch of via de mail stellen.
tel. 06-31770961 of mirjam@mirjamdegier.nl.

Op maart 2019
Tijd 9.30 uur – 11.00 uur
Waar verzamelen bij de parkeerplaats in Ruigahuzien op de kruising Lutswal, Jan Jurjensingel