Zomeraanbieding

Tot 1 augustus 2018 heb ik een speciale actie. Maak voor 1 augustus een afspraak voor een zomer in balans Touch for Health sessie en betaal in plaats van €40 maar €20. Vul onderstaand formulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

Touch for Health, jezelf weer in balansTouch for health

Je lichaam kan meer dan je denkt. Het heeft namelijk van nature een zelfherstellend vermogen. Dit vermogen kun je stimuleren met Touch for Health. Dus als je lichamelijke klachten of pijn hebt, kan ik met Touch for Health je onbalans opsporen en weer herstellen door jouw lichaam aan het werk te zetten. In principe is Touch for Health geschikt bij alle (mentale) problemen of klachten, zoals:

  • rugpijn,
  • spierpijn
  • slaapproblemen
  • hoofdpijn
  • stress
  • enz.

Na een consult treedt dikwijls een gevoel van opluchting en ontspanning op, waardoor je weer lekker in je vel zit. Door een Touch for Health-behandeling kom je fysiek, mentaal en spiritueel weer in evenwicht door het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van het lichaam.

Hoe werkt Touch for Health?

Touch for Health combineert de wetenschappelijke kennis over het menselijk lichaam met de chinese geneeswijze.

Door je lichaam lopen veertien energiebanen. Deze energiebanen heten meridianen. Deze meridianen stromen over en in het hele lichaam en verbinden lichaamsdelen, organen, spieren, zintuigen en de psyche met elkaar.

Als er blokkades ontstaan in de meridianen of in de spieren dan stroomt de energie niet meer goed door. Aangezien de mens één geheel vormt, zullen ook andere spieren, organen en energiesystemen hierop reageren. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Soms ook op een anders plaatsen dan waar de blokkade zit.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens een Touch for Health-behandeling voer ik spiertesten uit om spierzwaktes en energieblokkades op te sporen. Ik test de spierspanning door lichte druk uit te oefenen op een specifieke spier. Een voorbeeld hiervan is de uitgestrekte arm, die ik zacht naar beneden duw. Hiermee test ik de spierspanning en daarmee de energiestroom van een bepaalde meridiaan. Eventuele spierzwaktes en energieblokkades worden met verschillende technieken meteen gecorrigeerd. De volgende systemen in het lichaam worden o.a. gestimuleerd: lymfesysteem, de bloedcirculatie en het meridiaanstelsel. Een correctie bestaat bijvoorbeeld uit het kort stimuleren (met de hand) van een acupunctuurpunt.

Door een Touch for Health-behandeling herstel ik het evenwicht tussen samenwerkende spieren en daardoor ook met samenwerkende organen, de meridianen en de samenwerking van het gehele lichaam. De energie gaat stromen en je lichaam spreekt zijn eigen zelfherstellend vermogen weer aan. Touch for Health helpt je dus om je lichaam het weer zelf te laten doen.

Een Touch for Health-behandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Het is handig als je makkelijk zittende kleding aan hebt.

Hoe ontstaan blokkades?

Touch for HealthIn de Kinesiologie en Touch for Health wordt uitgegaan van de gezondheidsdriehoek. Deze driehoek bestaan uit structuur, chemie en psyche. Een verstoring aan één zijde beïnvloedt de andere zijden van de driehoek. Hierdoor kan
een onbalans ontstaan, waardoor je (pijn)klachten kunt krijgen zoals rugpijn, eczeem of slaapproblemen. Of je wordt ziek.

Voorbeelden van verstoringen, waardoor een onbalans kan ontstaan zijn:

  • Structuur: een verkeerde stap maken, zich vertillen, een te eenzijdige werkhouding.
  • Chemie: slechte of niet geschikte voeding, medicijnen.
  • Psyche: stress, angst, verdriet, spanning, schuldgevoel.

Met Touch for Health kun je het lichaam energetisch in balans brengen, waardoor de energie weer kan doorstromen. Dit werkt verder op een bewust, maar ook op een onbewust niveau.

Waar komt Touch for Health vandaan?

Touch for Health is ontwikkeld door de Amerikaanse arts en chiropractor John F. Thie. Rond 1965 kwam hij in contact met George Goodheart. George Goodheart was een chiropractor uit Detroit die vanaf 1964 de Toegepaste Kinesiologie ontwikkelde. Kinesiologie is de wetenschap die zich richt op de motoriek van het menselijk lichaam. John F. Thie raakte gefascineerd door de effectiviteit van kinesiologie en ontwikkelde hieruit Touch for Health.

Wil jij ook weer in balans?

Ben jij uit balans en ervaar je fysieke of mentale klachten? En wil jij je leven ook weer in balans? Breng met Touch for Health je lichaam en je leven weer in balans. Het tarief voor een Touch for Health behandeling is €43 en duurt 1 à 1,5 uur.  Bel of mail mij voor een Touch for Health-behandeling.
tel. 06-31770961 of mirjam@bewustkrachtig.nl.